»Bagebønner« er en praktisk ting at have klar i køkkenet. Det behøver ikke nødvendigvis være bønner - ris eller tørrede ærter er lige så velegnede. Man bruger dem til bagning af tærtebunde, hvor de sørger for, at bunden ikke hæver. Køb en pose »bagebønner« og opbevar dem i et lufttæt glas. De kan bruges igen og igen.
Keramiske bagebønner holder
tærtedejen på plads og i facon under forbagning af tærtebund. Bønnerne sikrer
at tærtebunden ikke bliver ujævn eller at dejen glider ned af kanten på
tærteformen.
Bønnerne kan ligges direkte oven på dejen men det er mere praktisk at bruge et
stykke bagepapir mellem dejen og bønnerne.
Keramiske bagebønner er et økonomisk alternativ til at bruge kikærter, tørrede
bønner eller lignende til at holde dejen på plads, da de kan bruges igen og
igen.
OBS: 500 g bagebønner (ca 70 kr) passer til en mindre tærteform / bageform med
en diameter på op til cirka 21 cm. Hvis der bages i større forme anbefales det
at man bruger op til 1000 gram bagebønner.
Begrebet kaldes blind baking på engelsk.